اردوغان خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران شد
رئیسجمهور ترکیه با تاکید بر فایدهای که پایان تحریمهای ایران بر رونق اقتصادی و ثبات غرب آسیا دارد، ابراز امیدواری کرد که تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه تهران هرچه سریعتر برداشته شود.
به گزارش اقتصاددان، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه امروز (پنجشنبه) خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شد.
اردوغان طی سخنرانی در چهاردهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اِکو) گفت: «پایان تحریمهایی که بهصورت یکجانبه بر ایران اعمال شده و همچنین بازگشت تمام طرفها به برجام و اجرای مسئولیتهای ذیل آن، به رونق اقتصادی و ثبات منطقه ما کمک میکند».
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی همچنین ابراز امیدواری کرد که تحریمهای اعمالشده علیه ایران، هرچه سریعتر پایان یابد.
رئیسجمهور ترکیه با مهم دانستن پروژه چین موسوم به «یک کمربند، یک راه»، خبر داد که کار ساخت خط آهن ترابری استانبول – تهران – اسلامآباد در مراحل پایانی خود قرار دارد.
در این نشست مجازی، سران کشورهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و تاجیکستان حضور دارند.
«حسن روحانی» رئیسجمهور کشورمان نیز از طریق ویدئوکنفرانس در این نشست اکو – که شعار آن «همکاری اقتصادی منطقهای در دوران پسا-کرونا» است – حاضر شده است.
دولت آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریمهای متوقف شده ذیل این توافق، تحریمهای دیگری علیه ایران وضع کرد.
تروئیکای اروپا علیرغم مخالفتهای لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعدههای خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیعملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد.
ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف میکند. اقدام ایران در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم میکند.
شامگاه چهارشنبه «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با بیان اینکه سیاست فشار حداکثری فقط باعث منزوی شدن واشنگتن شد و نه تهران، هدف دولت جدید این کشور را اعمال محدودیت دائمی بر برنامه هستهای ایران توصیف کرد.
اقتصاددان منتظر نظرات و پیشنهادات و راه حل های سازنده شما سروران در دیدگاه ها می باشد.
ع