تاریخ انتشار : جمعه 7 آذر 1399 - 21:33
کد خبر : 25915

بحران در گوشت قرمز و لبنیات نیز در راه است

بحران در گوشت قرمز  و لبنیات نیز در راه است

در حالیکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تامین نهاده های اصلی دام همچون ذرت و کنجاله سویا با ارز ۴۲۰۰تومانی میباشد در ماههای اخیر شاهد مشکلات عظیمی در طریقه توزیع این نهاده ها به دامداران بوده ایم و تنها ۱۰تا ۱۵ درصد از نهاده های وارداتی با قیمت دولتی در اختیار تولید کننده قرار

در حالیکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تامین نهاده های اصلی دام همچون ذرت و کنجاله سویا با ارز ۴۲۰۰تومانی میباشد در ماههای اخیر شاهد مشکلات عظیمی در طریقه توزیع این نهاده ها به دامداران بوده ایم و تنها ۱۰تا ۱۵ درصد از نهاده های وارداتی با قیمت دولتی در اختیار تولید کننده قرار گرفته و مابقی توسط تولیدکننده در بازار آزاد تهیه میشود.

آمار متناقض دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی در میزان توزیع این نهاده ها از بروز رانت گسترده در این بخش حکایت میکند.
ناکارآمدی سامانه بازارگاه برای توزیع عادلانه این محصول بدست دامدار نیز مزید بر علّت است.

متاسفانه مسئولان نیز توپِ کاستی های این بخش را در زمین بخش خصوصی و واردکنندگان کلان این بخش و دلالان می اندازند که بنده کاملاً این فرافکنی را غیر مرتبط میدانم.

بنده با وجود (ج _ م) ها در واردات موافقم زیرا حضور این اشخاص با اعتبار بین المللی برای واردات نهاده ها و کمک به دولت در شرایط تحریمی کنونی نیازی اجتناب ناپذیر است و اگر هم تخلّفی در زمینه توزیع و اِحتکار نهاده ها در کشور در حال انجام هست که قطعا هم وجود دارد ناکارایی نهادهای نظارتی در کشور را آشکارتر میسازد.

مسئولیت نابسامانی های ماههای اخیر را میتوان بین وزارت جهاد کشاورزی ، بانک مرکزی و گمرک دید ، ناتوانی در رصد و پایش توزیع، تخصیص ارز و ترخیص به موقع عواملی است که نمیتوان به هیچ وجه بخش خصوصی را در آن مقصر دانست
سوال بنده از وزیر محترم جهاد کشاورزی این است که با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰تومانی برای واردات نهاده ها بصورت کامل و اِشراف بر این موضوع که جو و کُنجاله سویا فقط و فقط باید از سامانه بازارگاه توزیع شود چگونه این نهاده ها در بازار آزاد و بصورت معمول و به هر میزان خرید و فروش میشوند؟؟؟؟

قطعاً بروز این گونه مشکلات را از سازمانهای مربوطه در این وزارتخانه باید دانست.

جناب آقای وزیر مسلماً با افزایش چند برابری قیمت نهاده ها شرایط تولید و نگهداری دام و طیور در کشور دشوار شده است و با وعده های تلویزیونی “دام ها سیر نمیشوند”.
در حال حاضر اکثر دامداران شریف و زحمتکش کشور به ناچار اقدام به فروش دام مُولّد (دام ماده) به کشتارگاهها نموده اند که در ماههای آینده تبعات این تعلّل دولتی بر تولید گوشت قرمز و شیر تاثیرگذار است و کُندی روند تامین اثرات کیفی و کمّی قابل توجهی را بر صنعت دامداری کشور وارد خواهد ساخت همچنان که در روزهای اخیر شاهد تبعات منفی اینگونه بی کفایتی ها در صنعت طیور (مرغ)نیز بوده ایم .

جناب آقای دکتر همتی؛ حضرتعالی نیز بعنوان ذینفع در این نابسامانی در تامین ارز برای کالاهای اساسی و نهاده های دامی متعلق به بخش خصوصی در بنادر اقدامات لازم را مبذول فرمائید.

مساعدت جناب آقای میراشرفی نیز در گمرک میتواند کمک شایانی در جلوگیری از فساد نهاده ها و توزیع به موقع به دامداران باشد .

امسال دولت در حدود ۹۰۰میلیون دلار یارانه به نهاده های دامی جهت تولید شیر اختصاص داده که از این یارانه نه تولید کننده ذینفع میشود و نه مصرف کننده!!!

این در حالیست که ستاد تنظیم بازار و طی روزهای اخیر تنها در یک هفته ۲بار قیمت لبنیات را افزایش داده است؟؟

جناب آقای وزیر با توجّه به عدم دسترسی دهک های ضعیف در تامین سبد مصرفی و کاهش سرانه مصرف گوشت و لبنیات در کشور طی سالهای اخیر ، حذف دستوری قیمت ها ، رصد و پایش عادلانه توزیع نهاده ها و ساماندهی نظارتها از ابتدای زنجیره تا تولید و حذف رانت حاصل از ۲نرخی شدن قیمت نهاده ها از ضرورت های پیش روی سفره معیشتی جامعه است که اهتمام و نظارت ویژه حضرتعالی و سازمانهای تابعه را می طلبد.

نویسنده : دکتر سهراب بختیار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....