تاریخ انتشار : پنجشنبه 31 تیر 1400 - 21:04
کد خبر : 54510

گلچین اقتصادی روز

گلچین اقتصادی روز

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم. این پیمانه تیتر‌هایی همچون نگاهی به روند بورس در هفته جاری، انگلیس طلا‌های ونزوئلا را بالا کشید، کدام ارز‌های

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون نگاهی به روند بورس در هفته جاری، انگلیس طلا‌های ونزوئلا را بالا کشید، کدام ارز‌های دیجیتالی بیش از بقیه صعود کردند؟، برق در اروپا گران شد و روز خوب بورس‌ها در جهان را در بر دارد.

+نگاهی به روند بورس در هفته جاری

به گزارش اقتصاددان به نقل از تابناک ، بازار سرمایه هفته جاری را پرنوسان آغاز کرد و کل بورس در روز شنبه، در ساعات میانی تا یک میلیون و ۳۱۷ هزار واحد افزایش یافت اما در ساعات پایانی معاملات روندی نزولی به خود گرفت و در رقم یک میلیون و ۳۱۱ هزار واحد ایستاد.  شاخص کل بورس در این روز در نهایت با ۵۷۲۵ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۳۱۱ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۹۷۱ واحد افزایش یافت و رقم ۴۰۲ هزار و ۵۸۳ هزار واحد را ثبت کرد.

این درحالی است که شاخص کل بورس در روز یکشنبه روندی نزولی داشت و با ۸۳۲۶ واحد کاهش، رقم یک میلیون و ۳۰۲ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم در این روز  با ۲۲۶۰ واحد کاهش به رقم ۴۰۰ هزار ۳۲۶ واحد رسید. در نهایت در معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۸۴۲۰ واحد افزایش، رقم یک میلیون و ۳۱۱ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۷۴۱ واحد افزایش یافت و به رقم ۴۰۳ هزار و ۶۸ واحد رسید. پرونده فعالیت بازار هفته به دلیل مصوبه ستاد مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلات شش روزه استان های البرز و تهران در روز دوشنبه بسته شد. در این هفته هرچند ارزش کل و حجم کل معاملات نسبت به هفته قبل به ترتیب با کاهشی ۴۰ درصد و حدود ۳۹ درصدی همراه بود اما شاخص کل بورس توانست با ۰.۴۴ درصد رشد نسبت به هفته قبل ۵۷۸۲ واحد افزایش یابد و از یک میلیون و ۳۰۵ هزار واحد در هفته قبل به یک میلیون و ۳۱۱ هزار واحد در هفته جاری رسید.

روز خوب بورسها در جهان

بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان افزایش پیدا کردند. در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۷۶۸.۹۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۹ درصد صعود تا سطح ۴۳۵۲.۸۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۶۶ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۵۹۴.۷۲ واحدی بسته شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۷۰ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۹۸.۲۸ واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۱.۳۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۴۲۲.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۱.۸۵ درصدی در سطح ۶۴۶۴.۴۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۲.۵۱ درصد بالا رفت و به ۸۵۶۷.۰۱ واحد رسید.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۸ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۵۴۸.۰۱ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ‌کنگ ۰.۸۴ درصد پایین رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۲۲۴.۵۸ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۰.۶۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۴۴.۰۴ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۷۸ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۰۸.۷۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

ترمز دلار کشیده شد

دلار پس از شش صعود متوالی، عقب نشست. به نقل از رویترز، معامله گران بازار ارز منتظر رونمایی از تصمیمات جدید لندن در قبال مساله ایرلند برای تعیین مسیر بعدی یورو و پوند هستند. بر این اساس، شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۸۰۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۹ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

یک سوم بانک‌های مرکزی جهان به دنبال یوآن چین

رویترز: نتایج یک نظرسنجی، نشان می‌دهد که یوآن چین در مسیر تبدیل شدن به یک ارز با نفوذ بیشتر در نظام مالی بین‌المللی قرار دارد، چرا که یک سوم بانک‌های مرکزی جهان می‌خواهند این ارز چینی را به حساب ذخیره ارزی خارجی خود اضافه کنند. نظرسنجی نشریه گلوبال پابلیک انگلیس نشان می‌دهد که ۳۰ درصد بانک‌های مرکزی جهان می‌خواهند طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت آینده سهم یوآن از حساب ذخیره ارز خارجی خود را افزایش دهند. در واقع میزان این بانک‌ها نسبت به نظرسنجی قبلی که سال گذشته انجام شد ۳ برابر شده است. یکی دیگر از نتایج قابل توجه این نظرسنجی این است که ۷۵ درصد بانک‌های مرکزی جهان به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست‌های پولی تأثیرات شدیدی روی بازار‌های مالی دارند. از طرف دیگر ۲۰ درصد بانک‌های مرکزی جهان هم اعلام کردند سهم دلار از حساب ذخیره ارز خارجی خود را کاهش دهند و ۱۸ درصد دیگر می‌خواهند سهم یورو را پایین بیاورند.  در حال حاضر مجموع دارایی بانک‌های مرکزی جهان، صندوق ثروت ملی کشور‌ها و صندوق‌های بازنشستگی در جهان ۴۲.۷ تریلیون دلار برآورد می‌شود. در سال ۲۰۲۰ هم بانک‌های مرکزی جهان دارایی‌های ارزی خود را ۱.۳ تریلیون دلار افزایش داده و در مجموع ۱۵.۳ تریلیون دلار هم رسانده‌اند.

انگلیس طلاهای ونزوئلا را بالا کشید

به نقل از اسپوتنیک دولت انگلیس باز هم اعلام کرد، به حمایت از خوآن گوآیدو رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا ادامه خواهد داد و از تحویل ۱٫۲ دلار طلای ونزوئلا که در بانک مرکزی این کشور قرار دارد خودداری خواهد کرد. دولت انگلیس طی بیانیه‌ای اعلام کرده که لندن به طور کاملا واضح از فوریه سال ۲۰۱۹ خوآن گوایدو را به عنوان رئیس دولت در ونزوئلا می‌داند. البته روز دوشنبه یک جلسه دادرسی در دادگاه عالی انگلیس برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شد و قرار است تکلیف تحویل طلاهای ونزوئلا توسط بانک مرکزی انگلیس در این دادگاه مشخص شود. پس از شکست کودتای سال ۲۰۱۹ در ونزوئلا آمریکا برخی کشورهای آمریکای لاتین و متحدان اروپایی این کشور از جمله انگلیس ده‌ها میلیارد دلار از دارایی‌های ونزوئلا را مسدود کردند.

از جمله این دارایی‌ها ۱٫۲ دلار ذخایر طلای ونزوئلا بود که در بانک مرکزی انگلیس نگهداری می‌شد از آن زمان کاراکاس تلاش می‌کند تا به این طلاها دسترسی پیدا کنند. این حجم طلا معادل ۱۵ درصد کل دارایی‌های خارجی ونزوئلا بوده و قرار است دادگاه روشن کند که آیا این طلاها به دولت منتخب مردم ونزوئلا به ریاست نیگولاس مادورو تحویل داده شود و یا دولت خود خوانده گوآیدو مالک آنها خواهد بود. دولت انگلیس در بیانیه خود دولت نیکولاس مادورو را غیرقانونی خوانده و گفته که با هرگونه انتقال طلا به کاراکاس در دولت مادورو مخالفت خواهد کرد. وکیل ونزوئلا در این باره گفته اقدامات سیاسی انگلیس اعتبار شهر لندن و بانک مرکزی این کشور را زیر سؤال خواهد برد.

+نماینده مجلس: بسیاری از خانه‌های خالی به بانک‌ها تعلق دارد

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با تاکید براینکه قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در اردیبهشت ماه ۹۴ با هدف خروج بانک‌ها و موسسات اعتباری از بنگاهداری در مجلس تصویب شد، گفت: زمانی که حفظ و نگهداری اموال و دارایی‌های منقول در کشور مقرون به صرفه است پس بانک‌ها هم برای فروش مقاومت نشان می‌دهند. وی ادامه داد: براین اساس قانون مالیات بر عایدی سرمایه با همین دیدگاه در مجلس پیگیری می‌شود تا دیگر انگیزه‌ای برای نگهداری این سرمایه ها وجود نداشته باشد، متاسفانه به موجب اطلاعات ارائه شده بسیاری از خانه‌های خالی به بانک‌ها تعلق دارد و باید واگذار شوند. تا زمانی که انگیزه‌های مادی وجود دارد، طبعا بانک‌ها نیز تلاش می‌کنند تا دارایی‌های خود را نگاه دارند و رسیدگی به این موضوع و نظارت بر اجرای قانون واگذاری اموال مازاد بانک ها بر عهده بانک مرکزی است و باید در صورت تعلل از سوی بانک‌ها با آنها برخورد قانونی لازم انجام شود. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: تشخیص مازاد بودن اموال بر عهده شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی است و باید هر چه سریعتر نسبت به تعیین این اموال و رسیدگی به آنها اقدام کنند، متاسفانه برخی قوانین در کشور از ضمانت اجرایی لازم برخوردار نیستند و باید این موضوع نیز مورد توجه قرار بگیرد. /خانه ملت

+پیش بینی عجیب عضو اتاق بازرگانی از مرغ ۱۰۰ هزار تومانی!

روزنامه جهان صنعت: محمدرضا حسینا عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به معضل ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی که به خوراک دام تخصیص داده می‌شود، خود نوعی رانت ایجاد می‌کند. در این خصوص اگرچه سامانه بازارگاه وجود دارد اما شاهد این هستیم که خوراک دام به قیمت‌های بیشتری به دست دامداران و دامپروری‌ها می‌رسد و همین روال وضعیت بدی را برای دامداران و مرغداران و در نهایت بازار محصولات پروتئینی ایجاد کرده است. وی همچنین با اشاره به تولیدکنندگان محصولات پروتئینی خراسان رضوی که در گرداب گرانی و خشکسالی قرار دارند، افزود: در شهر نیشابور در استان خراسان رضوی که ۶۰۰ مرغداری وجود دارد، تنها ۲۰ مرغداری جوجه‌ریزی انجام داده‌اند که همین مساله نشان‌دهنده یک بحران جدی است.

حسینا با بیان اینکه بازار نهاده‌های دامی در حلقه آخر با ارزاق و خوراک مردم در ارتباط است، گفت: باید به بازار خوراک دام توجه جدی شود چرا که بی‌توجهی نسبت به این موضوع می‌تواند تولید و در نهایت بازار مواد پروتئینی مورد نیاز مردم خیلی بیشتر تحت تاثیر قرار دهد. این فعال بخش خصوصی اظهار کرد: ادامه این مساله بحران‌های جدی اجتماعی و امنیتی را ایجاد می‌کند. حتی پیش‌بینی ما این است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند، مرغ دست کم به کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و گوشت قرمز هم به کیلویی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد رسید. در حالی که همین حالا نیز بسیاری از اقشار سطح جامعه توانایی خرید گوشت و مرغ را ندارند و در صورتی که بازار مواد پروتئینی با گرانی بیشتری روبه‌رو شود، دامداری‌ها و دامپروری‌ها نیز با بحران فروش روبه‌رو می‌شوند که این نیز خود یک معضل است.

کدام ارزهای دیجیتالی بیش از بقیه صعود کردند؟

بازار ارزهای دیجیتالی پس از چندین ریزش متوالی یک صعود پرقدرت را تجربه کرد و ارزش بیشتر رمزارزها به میزان قابل توجهی نسبت به روز قبل افزایش یافت. در ادامه بهترین و بدترین عملکردها طی ۲۴ ساعت گذشته ( تا ساعت ۱۳ به وقت شرقی) آورده شده است.

بهترین عملکردها

۱- تل کوین

قیمت: ۰.۰۱ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۳۹.۱۷ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود ۴۳ میلیون دلار

۲- ای ایکس اس

قیمت: ۱۹.۸۲ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۳۲.۳۸ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود یک میلیارد و ۳۴۱ میلیون دلار

۳- متیک

قیمت: ۰.۸۹۹ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۲۵.۷۶ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود پنج میلیارد و ۷۰۲ میلیون دلار

۴- رون

قیمت: ۴.۳۳ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۲۴.۶۴ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود یک میلیارد و ۱۲ میلیون دلار

۵- دش

قیمت: ۱۴۳.۷۴ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۲۱.۶۷ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود ۷۶۶ میلیون دلار

بدترین عملکردها

۱- لیو

قیمت: ۲.۹۴ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۵ درصد کاهش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود دو میلیون دلار

۲- ریون

قیمت: ۰.۰۰۵ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۳ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود سه میلیون دلار

۳- کوانت

قیمت: ۷۳.۷۶ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۵ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود ۱۴ میلیون دلار

۴- امدکس

قیمت: ۱.۱۸ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۸۳ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود ۵۹ میلیون دلار

۵- ویوز

قیمت: ۱۲.۶۷ دلار

میزان تغییرات به نسبت ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۶۸ درصد افزایش

حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر: حدود ۸۳ میلیون دلار

برق در اروپا گران شد

دمای بالای هوا تقاضا برای دستگاههای خنک سازی را افزایش داده است؛ آن هم در شرایطی که مصرف برق پیش از این با آغاز خروج جهان از همه گیری کووید ۱۹ افزایش پیدا کرده بود. قیمت برق روز آتی در اسپانیا رکورد زده و قیمتها در انگلیس برای پنجمین روز متوالی افزایش داشته است که طولانیترین روند افزایشی در بیش از یک ماه گذشته به شمار می رود. نرخهای روز آتی در آلمان هم دو برابر میانگین فصلی پنج ساله شده است. قیمتهای برق در اروپا پیش از این هم با عادی شدن مصرف و بازگشت آن به سطح پیش از شیوع همه گیری بالا رفته بود. هزینه گاز طبیعی و زغال سنگ که برای تولید برق استفاده می شوند، امسال جهش پیدا کرده اند و عرضه منابع تجدیدپذیر مانند نیروی بادی کاهش پیدا کرده است.

هانس فان کلیف، اقتصاددان انرژی ارشد بانک ABN Amro  در این باره گفت: تقاضای فزاینده برای خنک سازی قیمتها را در بخشهای وسیعی از اروپا افزایش داده است. تقاضای بالاتر برای برق به همراه دسترسی پذیری کمتر به نیروی بادی و قیمتهای بالای کالا باعث تشدید افزایش قیمتها شده است. طبق آمار بورس برق OMIE، برق اسپانیا برای تحویل در روز چهارشنبه ۴.۷ درصد افزایش یافت و به ۱۰۶.۵۷ یورو (۱۲۵ دلار) به ازای هر مگاوات ساعت رسید که رکورد بالایی به شمار می رود. در مناقصه روزانه بازار N۲EX انگلیس، قیمت برق ۳.۹ درصد افزایش یافت و به ۹۸.۴۷ پوند (۱۳۴ دلار) به ازای هر مگاوات ساعت رسید. قیمت برق روز آتی در آلمان که اوایل ماه جاری به ۱۰۰ یورو صعود کرده بود، ۱.۹ درصد کاهش یافت و به ۸۹.۹۹ یورو رسید.

بر اساس گزارش بلومبرگ، عاملی که هزینه برق در اروپا را گرانتر کرده، پیگیری جدی تر سیاست اقلیمی این منطقه به منظور تحقق هدف سال ۲۰۳۰ و کاهش گازهای گلخانه ای به میزان ۵۵ درصد از سطح سال ۱۹۹۰ است که باعث افزایش قیمت مجوزهای انتشار کربن شده است. قیمت گاز طبیعی هم پس از زمستان سردی که مخازن نگهداری گاز اروپا را خالی کرد، جهش پیدا کرده است.

+قیمت خودرو‌ها در تعقیب نرخ دلار!

“بازار خودرو چند وقتی است که حال و روز خوبی ندارد”، این گفته یکی از نمایشگاه دارانی است که از گرانی ها و نبود مشتری در این بازار همیشه آشفته، گله دارد. حال نه تنها بازار خودروهای داخلی، بلکه بازار خودروهای خارجی هم نوسانات عجیب و غریبی دارد. به گفته یکی از نمایشگاه داران، این روز‌ها قیمت خودرو‌های خارجی همپای قیمت داخلی‌ها روز‌های پر فراز و نشیبی را تجربه می‌کند؛ حضور پر رنگ واسطه‌ها و دلالان و رشد نجومی قیمت‌ها از مشخصه‌های این روز‌های بازار است. این موضوع در حالی رخ داده است که چند روزی است کرکره نمایشگاه های ماشین پایین آمده و خرید و فروشی صورت نمی گیرد. اما زمانی که به فضای مجازی برای بدست آوردن قیمت ها، سری می زنیم، متوجه تغییر قیمت روزانه این خودروها می شویم، چه خودروهای خارجی و چه داخلی!

یکی از نمایشگاه داران در شرق تهران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه قیمت خودرو از اول سال تاکنون رشد چشمگیری داشته است، گفت: با وجود اینکه چند وقت است نرخ ارز روند کاهشی دارد و اصولا قیمت خودرو متاثر از قیمت ارز است، اما در حال حاضر با کاهش نرخ ارز، قیمت خودرو کاهش نیافته و چه بسا شاهد افزایش قیمت هم بوده ایم. این افزایش قیمت را بیشتر در خودروهای داخلی دیده ایم و قیمت خودروهای خارجی چند روز است، ایست کرده و شاهد نوسانی در آن نیستیم. حتی در برخی از خودروها از اول سال تاکنون شاهد کاهش قیمت هم بوده ایم، به طور مثال  رنو کولئوس ۲۰۱۸ اول سال ۲ میلیارد و ۸۰ میلیون تومان بوده و اکنون به ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان رسیده است. این فروشنده افزود: رنو تلیسمان ۲۰۱۸  اول سال حدود قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان داشته که اکنون به یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان رسیده است. این کاهش نوسانات به دلیل کاهش قیمت ارز بوده است و اگر نرخ ارز ثابت بماند، قیمت خودروهای خارجی نیز ثابت خواهد ماند.

مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه معاملات خودرو تا ۵۰ درصد کاهش یافته است، گفت: به دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت معاملات خودرو تا ۵۰ درصد کاهش یافته و  خودرویی خرید و فروش نمی‌شود. همچنین با ممنوعیت واردات خودرو حدود ۳۰ درصد نمایشگاه‌داران خودروهای خارجی به طور کلی تعطیل شدند. دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه قیمت خودروهای خارجی متاثر از قیمت ارز، قیمت گذاری می شود، گفت: با کاهش نرخ دلار ممکن است قیمت خودروهای خارجی کاهش یابد اما تا زمانی که واردات آزاد نشود و خودرویی وارد بازار نشود، این قیمت ها همچنان بالا خواهد ماند.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....