تاریخ انتشار : یکشنبه 7 مهر 1398 - 14:45
کد خبر : 1027

چرا بازار شکر متلاطم شد؟/ معاون وزیر صمت؛ هیچ کمبودی در بازار نداریم

چرا بازار شکر متلاطم شد؟/ معاون وزیر صمت؛ هیچ کمبودی در بازار نداریم

رشد فزاینده نرخ شکر از اواخر سال گذشته با تاخیر در زمان برداشت چغندر آغاز شد و حالا این روزها به اوج خود رسیده است؛ در این راستا مسئولان بخش کشاورزی بر این باورند که امسال باوجود بارندگی‌های مناسب، سطح زیر کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته به سبب سیاست گذاری نادرست مسئولان دولتی، ۶۰

رشد فزاینده نرخ شکر از اواخر سال گذشته با تاخیر در زمان برداشت چغندر آغاز شد و حالا این روزها به اوج خود رسیده است؛ در این راستا مسئولان بخش کشاورزی بر این باورند که امسال باوجود بارندگی‌های مناسب، سطح زیر کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته به سبب سیاست گذاری نادرست مسئولان دولتی، ۶۰ درصد کاهش یافت و به همین ترتیب بازار شکر دچار التهاب شد.

براساس آمار وزارت صنعت، تولید شکر امسال با افت حدود ۵۵۰هزار تنی نسبت به سال گذشته به یک میلیون و ۶۰هزار تن رسیده درحالیکه نیاز کشور برای این محصول سالانه دو میلیون و ۲۰۰هزار تن است و یعنی کمبود این محصول باید از طریق واردات جبران شود؛ البته باتوجه به اینکه تمام بازار شکر از تامین و واردات گرفته تا توزیع در انحصار دولت قرار دارد با این حساب بعید به نظر می‌رسد حتی با واردات هم بازار به آرامش برسد.

در این راستا غلامحسین بهمئی رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، وقوع سیل اخیر و سیاست گذاری نادرست دولت در امر قیمت گذاری را عامل التهابات این بازار دانسته و گفته است: کمبود نظارت و کنترل بازار و همچنین اختلالات ارزی بر نوسانات قیمت در بازار دامن زده، در حالیکه با اعمال نظارت دقیق دستگاه‌های ذی ربط بخشی از نوسانات مربوط به بازار شکر فروکش می‌کرد.

محمد آقاطاهر، رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز درباره علت بروز این مشکل در بازار شکر اظهار کرد: دولت حدود یک ماه است که به بنکداران سهمیه شکر نداده و همین امر باعث نوسان قیمت در بازار شده است که به باور ما با ادامه این روند التهابات بازار شکر به زودی تمام نخواهد شد.

جمشید مغازه‌ای، رئیس انجمن بیسکوئیت شیرینی و شکلات هم در این باره گفت: قیمت شکر از ابتدای سال دوبار افزایش رسمی داشته اما بازار از این حد افزایش قیمت تبعیت نمی‌کند، قیمت مصوب این محصول در اسفند ماه سه هزار تومان اعلام شد و در اردیبهشت ماه با افزایش مجدد به ۳۴۰۰تومان رسید.

وی ادامه داد: طی یکماه گذشته نیز قیمت مصوب شکر با ۶۵۰تومان افزایش به ۴۰۵۰تومان رسید؛ امسال برخلاف تصور که فکر می‌کردیم با برداشت چغندر و عرضه این محصول بازار آرام خواهد شد اما کشت چغندر امسال کمتر از سال‌های گذشته بوده و از همین رو بازار کماکان ملتهب است.

اما برخلاف اظهارنظر این مسئولان، عباس تابش رییس سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده التهاب بازار شکر را رد و اظهار کرده که در تولید و عرضه این محصول هیچ مشکلی وجود ندارد و تخلف قیمتی مگر در چند مورد واحد صنفی رخ نداده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....