تاریخ انتشار : یکشنبه 23 شهریور 1399 - 22:18
کد خبر : 18468

پیمانه اقتصادی

پیمانه اقتصادی

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم. این پیمانه تیتر‌هایی همچون دلار در صرافی‌های مجاز گران‌تر شد، تکلیف مجلس به شرکت‌های دولتی بورسی، دولت برای ساماندهی

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون دلار در صرافی‌های مجاز گران‌تر شد، تکلیف مجلس به شرکت‌های دولتی بورسی، دولت برای ساماندهی بورس لایحه ارائه کند، رئیس بانک مرکزی اروپا بار بیرون آمدن از رکود را به گردن دولت‌های اروپایی انداخت، اقتصاد ژاپن کوچک‌تر شد و کسری بودجه آمریکا به رکورد تاریخی ۳ تریلیون دلار رسید را در بر دارد.

دلار در صرافی‌های مجاز گران‌تر شد

به گزارش اقتصاددان به نقل از تابناک، در معاملات امروز بازار ارز، شاهد گران تر شدن نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های مجاز و بانکی سطح کشور هستیم. بر این اساس، هر اسکناس دلار آمریکا در این صرافی ها، به قیمت ۲۳۳۴۰ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت ۲۳۴۴۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود که نسبت به روز قبل، ۲۸۰ تومان گران تر شده است. همچنین هر اسکناس یورو در صرافی های مجاز و بانکی به نرخ ۲۷۵۴۰ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت ۲۷۶۴۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز شنبه، ۲۸۰ تومان افزایش قیمت دارد.

تداوم گرانی در بازار سکه تهران

بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط اتحادیه طلا و سکه تهران، امروز هر قطعه سکه تمام طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) نیز به رقم ۱۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسیده است. هر نیم سکه نیز ۶ میلون و ۵۰۰ هزار تومان و ربع سکه نیز به رقم ۳ میلون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. هر سکه یک گرمی نیز امروز یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان ارزشگذاری شده است. مظنه طلا نیز در بازار تهران امروز، ۵ میلیون و ۲۳۴ هزار تومان می باشد.

رنگ بورس دوباره قرمز شد

امروز شاخص کل بورس با ۵۵۶۸ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۳۵ درصد به یک میلیون و ۵۷۸ هزار و ۱۸۵ واحد، شاخص‌ قیمت وزنی – ارزشی با ۱۴۶۰ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۳۵ درصد به ۴۱۳ هزار و ۹۱۷ واحد، شاخص کل هم وزن با ۳۳۸۲ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۷۹ درصد به ۴۲۳ هزار و ۱۵۲ واحد، شاخص قیمت هم وزن با ۲۲۱۶ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۷۹ درصد به ۲۷۷ هزار و ۳۸۱ واحد، شاخص آزاد شناور با ۹۷۶۶ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۴۵ درصد به دو میلیون و ۱۳۸ هزار و ۱۰۳ واحد، شاخص بازار اول با ۳۸۶۶ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۳۳ درصد به یک میلیون و ۱۶۲ هزار و ۲ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۲۰۸۴ واحد کاهش معادل منفی ۰٫۳۸ درصد به ۳ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۱۷۸ واحد رسید.

نوبخت: با سهام دولت خون جدید به بورس تزریق می‌کنیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور  پاسخ به اینکه «آیا بورس، محلی برای درآمد پایدار دولت در سال ۱۴۰۰ خواهد بود؟»، نیز گفت: وقتی که از سیاست‌های انبساط مالی پیروی می‌کنیم، برای تامین درآمدهای پایدار، باید از محل‌های مطمئن استفاده کنیم که بخشی از آن از درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود. همچنین وابستگی بودجه به نفت را محدود خواهیم کرد و به میزان اجتناب‌ناپذیر از آن استفاده خواهیم کرد. نوبخت با اشاره به واگذاری سرمایه‌های مالی که یکی از آنها سهام دولت در بورس است، خاطرنشان کرد: از این طریق می توانیم خون جدیدی را در بورس تزریق کرده و سهام مناسب را به وقت مناسب جهت بازارگردانی وارد کنیم. سهامی که در بورس می تواند خواهان بسیاری داشته باشد را در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی؛ می توانیم در بورس متناسب با نیازهای این بازار عرضه کنیم؛ به این ترتیب منابع قابل توجهی به دست دولت می‌رسد که در بخش عمرانی و تملک دارایی‌های سرمایه ای استفاده خواهد شد.

تکلیف مجلس به شرکت های دولتی بورسی

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بحث بازرگردانی در بورس یک موضوع جدی و اساسی است، یکی دیگر از مسائلی که از همین امروز باید دنبال شده و ان شاء الله اجرایی خواهد شد، این است که بخشی از شرکت هایی که در بورس هستند، شرکت های دولتی و حقوقی بوده که در زمان اوج بازار این شرکت ها به درآمدهایی رسیدند که بخشی از این درآمدها به هر دلیلی از بازار بورس خارج شد، و در واقع از ظرفیت بورس کم شد. ما در مجلس مصمم هستیم که آن شرکت هایی که اغلب دولتی هستند و مدیریت دولتی دارند، مکلفند که این وجوه را مجدد به بازار بورس بازگرداند و بازار را تقویت کنند که این بازارگردانی باید به درستی پیش برود و کسی در این بازار خارج از این موضوع، لیدری بورس را انجام ندهد.

دولت برای ساماندهی بورس لایحه ارائه کند

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اظهارات امروز دکتر قالیباف رئیس مجلس درباره راهکارهای پارلمان برای تقویت و تثبیت بازار بورس گفت: نشست غیرعلنی امروز با حضور دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی و همتی رئیس کل بانک مرکزی درباره مشکلات بازارهای بورس و ارز برگزار و گلایه‌ها و پیشنهادات نمایندگان مطرح شد. نماینده مردم شیراز در مجلس ضمن تاکید براینکه بازار سرمایه در شرایط کنونی امکان و فرصتی را برای حل مشکلات کشور فراهم کرده است، افزود: دولت نباید اجازه دهد تا این فرصت تبدیل به یک تهدید شود بلکه باید حتی تهدیدهای موجود را هم تبدیل به یک فرصت برای کشور کند. ایرادات و اشکالات کنونی بازار بورس باید رفع و به شکل‌های مختلف موجب ثبات نرخ سهام شود، در این عرصه می‌توان از روش‌های دیگر کشورها برای حمایت از بازار بورس مانند بازارگردانی، استفاده از ابزارهای پوشش ریسک و بیمه سهام و … استفاده و آنها را تبدیل به قانون کرد.

قادری تاکید کرد: براساس تصمیمات امروز جلسه غیرعلنی باید فرصتی فراهم شود تا افراد برای ورود به بازار بورس متحمل ریسک کمتری شده و با اطمینان بیشتری نقدینگی خود را وارد بورس کنند. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که افرادی که برای اولین بار وارد بورس می‌شوند، بورس زده شوند بلکه باید فرصت مشارکت و تمایل را برای سرمایه گذاری در بورس افزایش داد. وی با بیان اینکه مجلس برای حل مشکل بازار بورس مصم است، گفت: مجلس می‌تواند برای حل مشکلات بازار سرمایه طرحی را ارائه کند اما بهتر است، دولت لایحه‌ جامعی را برای ساماندهی بازار بورس به مجلس ارسال کند.

رئیس بانک مرکزی اروپا بار بیرون آمدن از رکود را به گردن دولت‌های اروپایی انداخت

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: دولت‌های منطقه یورو باید همچنان هزینه‌های بیش از حد برای کمک به بهبود این بلوک از رکود بی‌سابقه ناشی از شیوع کرونا بپردازند و سیاست‌های پولی پیشین را تکمیل کنند.

با توجه به اینکه سطوح بدهی امسال از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی عبور کرده، این نگرانی‌ها ایجاد شده است که سیاست‌مداران در حمایت بیشتر و پرداخت یارانه ها با چالش مواجه خواهند شد و طرح‌های حمایت از اشتغال و درآمد به طور ناگهانی پایان یابد.

لاگارد در یک سخنرانی گفت: «اعتماد در بخش خصوصی تا حد زیادی به اطمینان از سیاست‌های مالی بستگی دارد.» «ادامه سیاست های مالی انبساطی برای جلوگیری از از دست رفتن مشاغل و حمایت از درآمد خانوار تا زمان روند تقویت بهبود اقتصادی، حیاتی است.» طرح یارانه اشتغال در چندین کشور تمدید شده تا اعتماد به بهبود اقتصادی این بلوک از رکود را افزایش دهد. وی در نشست سالانه شورای روسای بانک‌های مرکزی و مقامات پولی عرب گفت: «حفظ طرح‌های حمایت از مشاغل به منظور جلوگیری از افزایش شدید بیکاری در اواخر سال، الزامی است.»

چین واردات گوشت از آلمان را متوقف کرد

در حالی که چین یکی از بزرگترین وارد کنندگان گوشت آلمان در بازار جهانی بود، شیوع تب خوکی مقامات چینی را بر آن داشته تا واردات گوشت از آلمان را متوقف کنند. اخیرا ابتلای یک گراز وحشی در منطقه براندنبورگ آلمان به تب خوکی تائید شده است. گمرک چین و وزارت کشاورزی این کشور طی بیانیه مشترک اعلام کردند که واردات گوشت خوک از آلمان ممنوع خواهد شد و محموله‌های وارداتی از این کشور یا پس فرستاده خواهد شد و یا اینکه معدوم می‌شود. خود چین هم مدت‌هاست درگیر شیوع تب خوکی در میان دام‌های خود است. این بیماری به انسان سرایت نمی‌کند، اما برای حیوانات بسیار خطرناک بوده و بخش قابل توجهی از دام‌ها در چین را نابود کرده است. به خاطر همین پکن برای تامین نیاز مردم خود به گوشت و پایین آوردن قیمت آن در بازار داخلی به واردات روی آورده است. اوایل هفته جاری دولت آلمان اعلام کرد که یک گراز وحشی در این کشور به تب خوکی آفریقایی مبتلا شده است. پس از این اقدام کره جنوبی هم واردات گوشت از آلمان را متوقف کرد و همین امر باعث شده تا دامداران آلمانی نگران از دست دادن بازارهای بین‌المللی خود باشند. /فارس

اقتصاد ژاپن کوچک تر شد

رشد اقتصادی سومین اقتصاد بزرگ جهان همان گونه که پیشتر نیز انتظار می رفت، کاهش داشته و در محدوده منفی باقی مانده است. به گفته اقتصاددانان و کارشناسان، شیوع ویروس کرونا و اخلال در زنجیره تجارت خارجی عوامل اصلی ثبت این عملکرد بد بوده اند. طبق اعلام دولت ژاپن در سه دوم امسال اقتصاد این کشور ۲۸.۱ درصد کوچک تر شده است. این رشد که ۰.۴ درصد کمتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان و ۲۱.۲ درصد کمتر از رشد دوره مشابه قبل است، بدترین عملکردهای اقتصاد ژاپن از زمان ثبت آمارهای مربوطه رشد محسوب می شود. در بین بخش های مختلف، مخارج مصرف کنندگان ۲۸.۴ درصد کاهش یافته است. مخارج سرمایه ای نیز ۴.۶ درصد کمتر شده است. مخارج دولتی و سرمایه گذاری ثابت رشد منفی را تجربه کرده‌اند و به ترتیب ۲.۳ درصد و ۷.۵ درصد رشد منفی داشته اند.

ماجرای ورود «فراری» به گمرک آستارا چه بود؟

اخیرا در فضای مجازی تصاویری منتشر شد که نشان می‌داد که یک دستگاه خودروی فراری از طریق گمرک آستارا وارد شده است و همین موضوع موجب ایجاد بحث هایی مبنی بر واردات خودرو در زمان ممنوعیت واردات این کالا شد. اما پیگیری ماجرای از گمرک ایران با توضیحاتی از معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران همراه بود.

 

13 5 اقتصاددان نوشته

مهرداد جمال ارونقی گفت: هیچ‌گونه واردات خودرویی از این مدل حتی بصورت موقت یا تحت صحابت کارنه دوپاساژ صورت نگرفته و این خودروی سواری چند روز پیش به مقصد کشور امارات ترانزیت خارجی شده که از گمرک آستارا وارد و از گمرک شهید باهنر نیز خارج شده است. به گفته وی، مبدأ خودروی فراری کشور آذربایجان‌ و مقصد آن نیز کشور امارات بوده است. معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران تاکید کرد: حداکثر زمان اعتبار پروانه حمل بعد از خروج از مبدا چهار روز بوده و اکنون نیز این خودرو از ایران خارج شده است.

کسری بودجه آمریکا به رکورد تاریخی ۳ تریلیون دلار رسید

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که کسری بودجه آمریکا در ۱۱ ماه ابتدایی سال مالی کنونی به رکورد تاریخی ۳ تریلیون دلار رسیده است. این حجم از کسری بودجه ناشی از هزینه‌کردهای عظیم دولت آمریکا برای کاهش تأثیرات منفی رکود اقتصادی تحت تأثیر پاندمی کرونا است. این رکود اقتصادی میلیون‌ها شغل را در آمریکا از بین برده است. کسری بودجه از ابتدای اکتبر تا انتهای آگوست حدود ۲ برابر رکود ۱۱ ماهه قبلی شد. رکورد قبلی ۱.۷ میلیارد دلار کسری بودجه در ۱۱ ماه ابتدای سال مالی ۲۰۰۹ بود. در آن زمان دولت حجم بزرگی از پول را برای بیرون آوردن اقتصاد آمریکا از بحران مالی ۲۰۰۸ به کار گرفت. در حالی که یک ماه از سال مالی ۲۰۲۰ باقی مانده است (این سال در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۰ به پایان می‌رسد) کسری بودجه کامل این سال مالی حتی می‌تواند از این هم بیشتر شود. دفتر بودجه کنگره آمریکا پیش‌بینی کرده است که کسری بودجه آمریکا امسال به رکورد بی‌سابقه ۳.۳ تریلیون دلار برسد. اما در برخی از مواقع دولت در ماه سپتامبر با مازاد بودجه روبرو می‌شود بنابراین امکان آن وجود دارد که در نهایت سال مالی ۲۰۲۰ با کسری بودجه زیر ۳ تریلیون دلار بسته شود. سال گذشته کسری بودجه آمریکا ۹۸۴ میلیارد دلار شده بود. رکورد قبلی کسری بودجه در یک سال مالی مربوط به سال ۲۰۰۹ بود که در آن کسری بودجه به ۱.۴ میلیارد دلار رسید.

 

ع

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....