تاریخ انتشار : سه شنبه 18 خرداد 1400 - 22:09
کد خبر : 49644

پایان دومین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری

پایان دومین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری

انتقاد کاندیداها به شیوه مناظره دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که از ساعتی قبل آغاز شده بود، پس از معرفی برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری و نقد برنامه‌های رقبا پایان یافت.  دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۱۷ آغاز شد. هفت نامزد ریاست جمهوری با نام‌های سعید جلیلی، محسن رضایی، ابراهیم رئیسی،

انتقاد کاندیداها به شیوه مناظره

دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که از ساعتی قبل آغاز شده بود، پس از معرفی برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری و نقد برنامه‌های رقبا پایان یافت.

 دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۱۷ آغاز شد. هفت نامزد ریاست جمهوری با نام‌های سعید جلیلی، محسن رضایی، ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهرعلی‌زاده و عبدالناصر همتی در این مناظره حضور دارند.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تجارت‌نیوز  ، پیش از آغاز مناظره با انجام یک مراسم قرعه کشی، شماره صندلی هر یک از نامزدها مشخص شد. براین اساس ترتیب صندلی مناظره نامزدها بر اساس قرعه‌کشی به این صورت شکل گرفت، محسن رضایی صندلی شماره یک، علیرضا زاکانی صندلی شماره دو، محسن مهرعلیزاده صندلی شماره سه، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی صندلی شماره چهار، سعید جلیلی صندلی شماره پنج، سید ابراهیم رئیسی صندلی شماره شش و عبدالناصر همتی صندلی شماره هفت.

پاسخ سید ابراهیم رئیسی به سوال درباره «فاصله طبقاتی»

سید ابراهیم رئیسی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: از حق دفاع خود گذشتم. مردم خود قضاوت می‌کنند.در بخشنامه‌های حقوقی کارکنان دولت تجدیدنظر می‌کنیم. ظرفیت ها در کشور باید بر اساس عدالت توزیع شود، امیدوارم آنچه در این مناظره است بر اساس اخلاق باشد. فاصله طبقاتی محصول سیاست‌های نادرست اقتصادی است.

پاسخ محسن رضایی به سوالی درباره راهکارهای افزایش امید در بین جوانان

محسن رضایی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: مشکلات شما با حرف مفت حل نمی‌شود، مشکلات شما با حرف درمانی حل نمی‌شود. به قول آن دانشجوی دست فروش شیمی دانشگاه تهران ما امید می‌خوریم. حرف راستی در مناظره قبلی گفته شد کسانی که نمی‌خواهند تا پایان بمانند اعلام کنند. در مناظره قبلی از یاران و امید به ایران صحبت کردم، می‌خواهم از تمامی اقوام ایرانی صحبت کنم. من افتخار می‌کنم که زاگرسی و لر هستم. من به ملت ایران قول میدهم سال ۱۴۰۰ سال گشایش ایران است. ما لبخند را به چهره مردم ایران برمیگردانیم.

پاسخ سعید جلیلی به سوالی در مورد عوامل افزایش اعتماد مردم به دولت

سعید جلیلی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسئولان درست شود، یکی از موضوعاتی که مانع اصلاح امور می شود فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اداری وجود دارد و این یک موضوع فراگیر است و مربوط به یک جناح نیست. اگر از ساختار اداری و اجرایی کشور این فرهنگ را پاک نکنیم ظرفیت و توانمندی کشور دیده نخواهد شد، اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت نمی‌توان انتظار داشت کارها جلو رود، با نمایش کشور پیش نمی‌رود.

پاسخ محسن مهرعلیزاده به سوالی درباره برجام، عهدشکنی آمریکا، راستی آزمایی و لغو تحریم‌ها

محسن مهرعلیزاده در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: من نمی‌دانم آقای رئیسی کدام بی‌احترامی را می گوید و هیچ کس بی احترامی به او نکرده است.‌ ما آذری زبان نداریم بلکه آنها ترک زبان هستند. اگر من مطالبی درباره مدارک رئیسی گفتم درست بود و او شش کلاس درس کلاسیک بیشتر نخوانده است. ۲ روز پیش صدا و سیما ۵ دقیقه از مستند من را سانسور کرد. آقای رئیسی به چه دلیلی فیلترینگ را پیاپی در جامعه جا انداختید.

پاسخ عبدالناصر همتی به سوالی درباره تناسب آموزش با نیازهای واقعی اقتصاد و اشتغال

عبدالناصر همتی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: به شیوه مناظره انتقاد دارم زیرا کاملا شبیه مسابقه هفتگی شده است. برای اینکه مردم مواضع ما را بدانند بهتر بود سوالات بهتری مطرح می‌شد. انحصار، عامل اصلی فساد و ناکارآمدی است. انتخاب فعلی انتخاب بین بد و بدتر و خوب و خوب تر نیست. بلکه انتخاب بین کسانی است که می‌خواهند درهای کنش گری جامعه و مردم را ببندند.

پاسخ امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی به سوالی درباره هماهنگی میان‌بخشی دولت

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در نظام اداری کشور داریم، نحوه تقسیم وظایف است که نهادها، وزارتخانه ها و شوراهایی را شامل می شود که به صورت همزمان یک هدف را دنبال می‌کنند. ما ۳۸ سازمان فعال در حوزه فرهنگی داریم که همین وضع در حوزه‌های دیگر هم وجود دارد. ما باید بازطراحی جدیدی برای حکمرانی دولت انجام دهیم.

پاسخ علیرضا زاکانی به سوالی درباره عوامل کاهش جمعیت و راهکارهای افزایش زادوولد

علیرضا زاکانی در دومین مناظره نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: برای این کار چند سطح برنامه لازم است ۳.۵ میلیون زوج نابارور داریم. تنها ۸۰ مرکز باروری داریم که هزینه گزاف دریافت می‌کنند. ابتدا باید درمان ناباروری بیمه شود و بچه دار شدن آرزو نباشد. در دولت آقای روحانی پوشک بچه ماهی یک میلیون برای پدر و مادر شد، همین دولت بلایی به سر مردم آورد که مجبورند ۲۸ درصد حقوق خود در خارج از تهران و ۵۸ درصد از حقوق خود را در تهران برای مسکن بدهند لذا امیدی برای بچه دار شدن نگذاشته است.

نقد رقبا، رقبا درباره همدیگر چه گفتند؟

بخش دوم مناظره به نقد رقبا مربوط بود و هر کدام از کاندیداهای انتخابات فرصت داشتند تا به نقد سخنان فرد دیگر بپردازند.

طرح رضایی برای رفع محرومیت

اولین فرد محسن رضایی بود که به اظهارات مطرح شده در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: چون دیدم که در صحبت نامزدها کمتر به برنامه توجه شده من بخشی از برنامه‌های خود را اعلام می کنم. مسئله عدالت و فقرزدایی نیاز به جراحی‌های بزرگ دارد. طرحی برای رفع محرومیت دارم با نام کفایت زندگی یا ایران بدون فقر. طرحی برای یارانه ۴۵۰ هزار تومانی، مسکن سهل و ارزان، حقوق به خانه‌داران و سهام صندوق ملی نفت دارم. اگر این ۵ مورد اتفاق بیفتد بسته زندگی ایجاد می شود و پس از آن نیز یک فقیر هم وجود نخواهد داشت.

نقد زاکانی: چرا آقایان وقتی در دولت بودند مانع قاچاق رسمی نشدند

علیرضا زاکانی در این بخش گفت: اینجا گفته شد برخی صدای کولبران هستند، ۲۵ میلیارد دلار قاچاقی که در کشور صورت می‌گیرد و ۹۵ درصد از مبادی اصلی می آید. چرا آقایان وقتی در دولت بودند همت نکردند جلوی این قاچاق رسمی را بگیرند و کولبران زندگی عزتمندانه داشته باشند. امروز اینجا نیاز به کارنامه است و برنامه. شیوه ای که سال ۹۶ در پیش گرفته شد و عده ای رای گرفتند دیگر جواب نمی‌دهد عزیزان لطفا طوری برنامه ارائه دهند که با کارنامه هایشان یکی باشد امروز مشکل کشور به خاطر نقدینگی، مشکلات ارزی و غیره است. کی بود کی بود من نبودم که نمی شود.

نقد مهرعلیزاده به پیشنهاد رئیسی درباره اقتصاد

محسن مهرعلیزاده گفت: مشکلات ملموسی داریم و پیشنهاد آقای رئیسی درباره اقتصاد کامل نیست. ما حقوق کارگرها را هر سال افزایش می دهیم اما هر سال ۱ یا ۲ درصد زیر تورم هستند و این روند در ۲ – ۳ سال اخیر بهتر شده است. معلمان چندین وقت است که کارشان بین دولت و مجلس پاسکاری می شوند. ظلم فاحشی به معلمان می شود و باید این مشکل حل شود. کولبران و ….قشر فراموش شده هستند و باید برای آنها کاری انجام داد. ۷ میلیون نفر سرپرست درآمد ثابت ندارند و باید برای آنها درآمد ثابتی در نظر گرفت. برای همه مردم باید بیمه تکمیلی رایگان ترتیب بدهیم تا هزینه زیادی ندهند.

نقد عبدالناصر همتی به پاسخ سوال اول نامزدها

خطاب به جلیلی: چرا درباره مسائل مهم جامعه از جمله f.a.t.f سریعتر تصمیم نمی گیرید؟

خطاب به رئیسی: چرا جلوی ارز ۴۲۰۰ تومانی که بنده از مخالفان آن بودند را نگرفتید و الان تبعات آنرا به گردن بانک مرکزی انداخته اید؟

مناظره امروز از پوششی بد و خوب به پلیس خوب و بد تغییر یافته است!

خطاب به رضایی: کل درآمد نفتی سال گذشته ۵ میلیارد دلار بود چگونه گفتید سال قبل درآمد ارزی کشور ۱۳۷ میلیارد دلار بوده که اینهمه فساد در آن ایجاد شده است؟!!

نقد رئیسی به پاسخ سوال اول نامزدها

ابراهیم رئیسی گفت: مدرک من معادل نیست، من نسبت به هر زمانی که مسئولیت داشتم، پاسخگو هستم. هرکسی که مسئولیتی داشته باید پاسخگو باشد و رئیس بانک مرکزی نیز باید در قبال عملکردش مسئول و پاسخگو باشد. ارز ۴۲۰۰ تومانی قبل از ریاست من و عضویت در شورای عالی تصویب شد. حقوق عادلانه یکی از مسائل مهم کشور است. در برخی از مواقع ۴ نفر در یک مجموعه کاری با یک عملکرد و شرح وظیفه حضور دارند اما دریافتی آنها متفاوت است.

قاضی‌زاده هاشمی: ساز و کار سربازی را درست می‌کنیم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: عمر جوان‌های ما در بهترین و شادترین سال‌های عمرشان را پشت موضوعات خاصی مثل کنکور، سربازی، تحصیل طولانی و گرفتن مدرک‌های متعدد می‌گذرد. درباره مهاجرت نخبگان در دولت اخیر که افزایش زیادی هم داشته است. نرخ بیکاری جوان‌ها خیلی بالاست. دولت سلام موضوع خانواده و جوان را دنبال می‌کند، نقش‌آفرینان اصلی این دولت، جوانان هستند. حتما کنکور را حذف می‌کنیم. ساز و کار سربازی را درست می‌کنیم و به طرح جامعی برای سربازی حرفه‌ای می‌رسیم.

پاسخ جلیلی به نقد سایر نامزدها

سعید جلیلی گفت: ۵۰ درصد جامعه را بانوان تشکیل می دهند. در این هشت سال از حقوق خانم ها صحبت شده اما نتیجه آن تقریبا هیچ بوده است. ۱۸ طرح و برنامه را دولت آورده اما نتیجه آن چه بوده است؟ زنان سرپرست خانوار چه امکانات بیشتری به دست آوردند. چه ابتکاراتی برای اشتغال خانم ها ایجاد شده است؟ کار واقعی برنامه و پیگیری جدی می خواهد، برخی ماموریت ها تعریف شده، اما حتی یک بار هم جلسه تشکیل نشده و پیگیری نشده است. آمار طلاق نسبت به ازدواج افزایش یافته و برای حل آن برنامه نیاز داریم.

بعد از پایان نیمه نخست و استراحت پانزده دقیقه ای داوطلبان بخش نخست نیمه دوم آغاز شد.

رضایی: بابت اشتباه لفظی عذرخواهی می‌کنم

محسن رضایی در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره ایجاد تعادل در مسائل زیست محیطی و سیاست‌های توسعه صنعتی گفت: در زمان استراحت دیدم که مردم با اشتباه لفظی من شوخی کرده اند که حقیقتا نشان می دهد شما مرا جزو خودتان می دانید. بابت اشتباه لفظی عذرخواهی می کنم؛ یاشاسین آذربایجان. از آقای زاکانی گله مندم که سایت مرکز پژوهش ها که دولتی است، بالافاصله این اشتباه لفظی را تیتر کرده است.

همتی: گروه‌های رانتخوار بر اقتصاد کشورچنبره زده‌اند

عبدالناصر همتی در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره آسیب‌های اجتماعی گفت: گروه‌های رانتخوار چنبره زده‌اند بر اقتصاد کشور و اگر مشت آنها را باز نکنیم، مشکلات حل شدنی نیست. دوستانی که اینجا به عنوان رقیب بنده نشسته اند، تقریبا همین حرف ها را می زنند. من در برابر جریانی قرار دارم که به جای توسعه ایران، می گویند برویم کاخ سفید را حسینه بکنیم.

مهرعلیزاده: با اعتماد و میدان دادن به جوانان می‌توان به دانش هسته‌ای دست یافت

محسن مهرعلیزاده در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره فناوری هسته ای گفت: باید انستیتوهای تحقیقاتی معطوف به عملیات و اجرا برای بومی سازی این دانش ایجاد کرد. با اعتماد و میدان دادن به جوانان می‌توان به دانش هسته ای و توسعه آن دست یافت. در دولت من ۳ وزیر زن هستند و در تمام استان ها هم از بانوان در معاونت هستند. میانگین دولت من ۴۵ سال و جوان است و از جوانانی استفاده می کنم که زرنگ و تیز باشد.

جلیلی: طرح تحول سلامت هیچ خاصیتی نداشت

سعید جلیلی در پاسخ به به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره نظام سلامت گفت: در حوزه سلامت در این سال‌ها چند طرح اجرا شده است، طرح شبکه بهداشت که از ابتدای انقلاب اجرا شد به علت طراحی درست، بسیار مفید بود. در مقابل، طرح تحول سلامت دولت فعلی، نمایشی بود که هیچ خاصیتی نداشت و فقط هزینه‌ها را افزایش داد. درست است که اینکه طرح را شروع کنیم و هزینه ها را چند برابر کنیم بعد بفهمیم که طرح خوبی نبود؟ باید وزارت بهداشت مدعی و محور نظام سلامت باشد، اما وزارتخانه های صنعت، کشاورزی و سایر دستگاه ها نیز در آن نقش دارند. بیشترین مجروحان ما به علت حوادث جاده ای است.

زاکانی: در دولت بنده ریشه فساد خشک خواهد شد

علیرضا زاکانی در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره « عدالت اجتماعی» گفت: در دولت بنده ریشه فساد خشک خواهد شد. بیش از سه دهه است عده ای بر اقتصاد مملکت خیمه زده اند و از کنار تبعض خود کاخ نشینند و مردم کوخ نشین. مردم را از موضع اشرافی گری به موضع نوکری مردم تغییر خواهم داد. راه تنفس اشراف و اشرافیت را خواهم بست. با قوی ترین و گردن کلفت ترین افراد در شبکه فساد در جامعه مقابله خواهم کرد.

قاضی‌زاده هاشمی: آینده را داریم به پولدارها می‌فروشیم

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره طرح تحول آموزش و پرورش گفت: از ۷ تا ۱۸ سالگی آموزش زیادی به بچه‌ها می‌دهیم و آن‌ها را پشت کنکور قرار می‌دهیم در صورتی که نظام آموزشی تحصیلی به سمت استعدادیابی رفته است که ما آن را انجام نمی‌دهیم؛ باید کاری کنیم که معلمی بهترین شغل کشور شود. آینده را داریم به پولدارها می‌فروشیم. برخی با زور پول به دانشگاه می‌روند.

رئیسی: هر دولتی سر کار بیاید باید تحریم‌های ظالمانه را بردارد

سید ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوال دوم در مناظره دوم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره « تقویت دیپلماسی اقتصادی » گفت: هر دولتی که روی کار بیاید یکی از وظایف مهمش رفع تحریم‌های ظالمانه است و باید با همه وجود دنبال کند که این قضیه رفع شود و باید خنثی سازی تحریم‌ها در دستور کار قرار بگیرد و اقتصاد هم شرطی نشود. دیپلماسی اقتصادی در کنار مناسبات سیاسی از وظایف مهم وزارت خارجه است. دیپلماسی فعال اقتصادی به نفع تولید کننده است.

با پایان قسمت اول بخش نخست نیمه دوم؛ وارد بخش دوم این بخش شدیم که نامزدها در مدت چهار دقیقه به اظهار نظر پرداختند.

رئیسی: ۷۰ درصد ظرفیت اقتصاد کشور خالی است

سید ابراهیم رئیسی نخستین نامزدی بود که در این بخش صحبت کرد. رئیسی درباره برنامه‌های خود برای تسهیل ازدواج جوانان گفت: یکی از دغدغه‌های جدی جوانان مسئله ازدواج، اشتغال، مسکن است. در آستان قدس رضوی که بودم رفتم دانشگاه فردوسی. گفتم چرا ازدواج نمی‌کنید؟ گفتند کو مسکن؟ زمینی از آستان قدس را اختصاص دادیم برای مسکن جوانان. کسانی که معتقد به نشدن هستند نمی‌توانند در این کشور کاری کنند، ۴۰ درصد ظرفیت تولید کشور خالی است بیش از ۲ هزار واحد را دادگستری‌ها فعال کردند، اما باز هم خالی است. ۷۰ درصد ظرفیت اقتصاد کشور خالی است. اگر اقتصاد فضای مجازی، دریا و غیره فعال شود می‌تواند کمک کند. امکان حل مشکل مسکن جوانان را داریم و بیشترین هزینه مسکن برای زمین است، از ما مسکن و اشتغال و از شما جوانان ازدواج.

همتی: باید گشت ارشاد را ممنوع کنیم

عبدالناصر همتی دومین فردی بود که در این بخش شروع به سخن گفتن کرد. او درباره برنامه‌اش برای بهبود سبک زندگی و تحکیم خانواده گفت: هدف ما تعامل از خانه تا جهان است. در خانواده‌های ما گسستگی فرهنگی ایجاد شده و به جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ می‌خواهیم بفهمانیم که مثل ما زندگی کنند، ولی این شیوه درست نیست. جوانان نمی‌توانند شرایط فعلی را بپذیرند.  کاری کرده‌اید که جوانان از کشور بروند.  برای زنان محدودیت زیادی ایجاد شده در حالی که ۵۰ درصد جمعیت کشور زنان هستند. مدام به من تذکر دادند که چرا گفته‌ای به زنان پیامک حفظ حجاب می‌دهند؟ من معتقدم باید گشت ارشاد را ممنوع کنیم. از ۵ زن در کابینه ام استفاده می‌کنم و تبعیض جنسیتی را حذف خواهم کرد.

 

خواننده معزز سلام ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر بالا در پایین صفحه ( ثبت دیدگاه) موجب امتنان است .

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....