تاریخ انتشار : شنبه 19 مهر 1399 - 12:50
کد خبر : 21389

ورشکستگی در کمین تولیدکنندگان دارو

ورشکستگی در کمین تولیدکنندگان دارو

رییس انجمن اقتصاد سلامت اظهار داشت: افزایش نرخ ارز تخصیصی برای دارو موجب ورشکستگی مجموعه‌ وسیعی از کارخانه‌ها و تولیدکنندگان واقعی می‌شود که در نهایت برای مصرف‌کننده آسیب‌رسان است. در چنین شرایطی تولید دارو متوقف و زمینه برای واردکنندگان و مافیای دارو فراهم می‌شود و به نظر می‌رسد که این مافیای دارو است که علم

رییس انجمن اقتصاد سلامت اظهار داشت: افزایش نرخ ارز تخصیصی برای دارو موجب ورشکستگی مجموعه‌ وسیعی از کارخانه‌ها و تولیدکنندگان واقعی می‌شود که در نهایت برای مصرف‌کننده آسیب‌رسان است. در چنین شرایطی تولید دارو متوقف و زمینه برای واردکنندگان و مافیای دارو فراهم می‌شود و به نظر می‌رسد که این مافیای دارو است که علم افزایش قیمت نرخ ارز را بلند کرده و افرادی نیز ناآگاهانه از آنها حمایت می‌کند.

به گزارش اقتصاددان به نقل از ایلنا ، محمدرضا واعظ مهدوی در مورد تاثیر افزایش نرخ ارز در اقتصاد سلامت و بویژه دارو گفت: تقریبا کسانی که به حداقل وسایل ارتباط جمعی دسترسی دارند آگاهند که آقای ترامپ افزایش نرخ دلار در ایران را به عنوان موفقیت کاری خود گزارش می‌کند و سعی دارد نشان دهد تحریم‌ها و محدودیت‌های ظالمانه او نرخ دلار در کشور را افزایش و قیمت مایحتاج ضروری مردم را تحت تاثیر قرار داده است. حال چگونه برخی افراد برای صنعت دارو که یکی از حساس‌ترین بخش‌های تامین سلامت و زندگی اجتماعی مردم را تشکیل می‌دهد، نسخه افزایش نرخ ارز را تجویز می‌کنند؟ آیا این همان نسخه‌ رئیس جمهور امریکا برای کل اقتصاد ایران نیست؟ جالب آنکه برخی از این افراد اسم خود را سندیکای تولیدکنندگان هم می‌گذارند!

در حال حاضر کدام تولیدکننده با افزایش قیمت نهاده‌های تولیدی خود موافق است که آقایان افزایش نرخ ارز را پیشنهاد می‌کنند؟ در شرایطی که دولت و مجلس و همه نهادهای سیاست‌گذار بر استمرار تخصیص ارز رسمی به دارو تاکید دارند، این آقایان از چه موضعی این اقدام خطرناک را توصیه می‌کنند؟رییس انجمن اقتصاد سلامت ایران تصریح کرد: با همین نرخ کنونی هم بسیاری از تولیدکنندگان کشور با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند حالا اگر نرخ افزایش یابد این مشکل چند برابر می‌شود. کارخانجات تولیدی نقدینگی ۸-۷ برابر شده مورد نیاز خود را چگونه می‌توانند تامین کنند؟ آیا می‌توانند سرمایه در گردش مورد نیاز خود را از سیستم بانکی تامین کنند؟ واعظ مهدوی نسبت به تاثیر افزایش ارز بر تولیدکنندگان گفت: برخی که افزایش نرخ ارز دارو را توصیه می‌کنند خود در گذشته صاحب مسئولیت در سازمان غذا و دارو بودند و آیا نمی‌دانند که کمیسیون ۲۰ که مسئول قیمت‌گذاری دارو است اجازه افزایش قیمت متناسب با دلار ۴۲۰۰ تومانی را هم نمی‌دهد و بسیاری از تولیدکنندگان با نرخ ارز فعلی نیز زیان‌ده هستند.

حتی بسیاری از تولیدکنندگان با نرخ ارز فعلی هم قادر نیستند مواد اولیه را به موقع تهیه کنند و عدم قیمت‌گذاری واقعی قیمت تمام شده باعث شده تا برخی کارخانجات از لوازم بسته بندی و مقواهای غیر استاندارد برای دارو استفاده کنند چراکه قیمت تمام شده آنها از قیمت مجاز فروش بیشتر است، حالا چگونه می‌توانند صحبت از افزایش نرخ ارز به ۳۰ هزار تومان داشته باشند؟ و امیدوار باشند کمیسیون قیمت، مجوز چند برابری افزایش قیمت را به آنها بدهد؟وی ادامه داد: افزایش نرخ ارز تخصیصی برای دارو موجب ورشکستگی مجموعه‌ وسیعی از کارخانه‌ها و تولیدکنندگان واقعی می‌شود که در نهایت برای مصرف‌کننده آسیب‌رسان است. در چنین شرایطی تولید دارو متوقف و زمینه برای واردکنندگان و مافیای دارو فراهم می‌شود و به نظر می‌رسد که این مافیای دارو است که علم افزایش قیمت نرخ ارز را بلند کرده و افرادی نیز ناآگاهانه از آنها حمایت می‌کند از همین روی تولیدکنندگان واقعی هیچ کدام با افزایش نرخ ارز موافق نیستند.

 

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....