تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مهر 1401 - 10:07
کد خبر : 104860

رویاپردازی «خاندوزی»

رویاپردازی «خاندوزی»

خسارت قطعی این روزهای اینترنت به مراتب بدتر از زمان کرونا است علی حسینی- با توجه به اینکه کسب‌و‌کارهای اینترنتی طی مدت اخیر تحت ‌تاثیر قرار گرفته‌اند، وزیر اقتصاد از آمادگی این وزارتخانه برای حمایت از این بخش خبر داد و اعلام کرد که به زودی بسته حمایتی در این راستا نهایی می‌شود. یازدهم مهرماه

خسارت قطعی این روزهای اینترنت به مراتب بدتر از زمان کرونا است

علی حسینی- با توجه به اینکه کسب‌و‌کارهای اینترنتی طی مدت اخیر تحت ‌تاثیر قرار گرفته‌اند، وزیر اقتصاد از آمادگی این وزارتخانه برای حمایت از این بخش خبر داد و اعلام کرد که به زودی بسته حمایتی در این راستا نهایی می‌شود. یازدهم مهرماه بود که سیداحسان خاندوزی به لطمه‌ای که به کسب‌وکارهای اینترنتی وارد شده است، اشاره کرد و گفت‌: «وزارت اقتصاد از همه ابزارهای خود برای ترمیم خسارت به کسب‌و‌کارها استفاده می‌کند و همه باید برای ترمیم لطمه‌هایی که در روزهای گذشته به کسب‌و‌کارهای حقیقی و مجازی وارد شده تلاش کنیم. دولت هم اهتمام دارد با ابزارهایی که در اختیار دارد برای جبران این خسارت‌های وارده به مردم اقدام کند.» به گفته وزیر اقتصاد، در این زمینه با وزیر ارتباطات گفت‌وگو و از سوی وزارت اقتصاد اعلام آمادگی شده است که از ابزارهایی چون مشوق‌های مالیاتی برای ترمیم این آسیب‌ها استفاده شود.
خاندوزی همچنین اواسط هفته قبل هم مجددا به این موضوع اشاره و تاکید کرد: «نگران معیشت مردم، اقتصاد، امنیت سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کارها هستیم، چرا که لطماتی که متاسفانه وارد شد و آشوبگرانی که هم در فضای مجازی و هم واقعی این لطمه را زدند، هر دو قسم از کسب‌و‌کارها آسیب دیدند. بر این اساس بسته‌ای آماده و ویرایش اولیه آن انجام شده و به چند وزارتخانه و دستگاه دولتی نیز ارسال شده است تا نظر تکمیلی گرفته شود.» طبق آنچه وزیر اعلام کرده این بسته حمایتی ظرف چند روز آینده نهایی و رسما اعلام می‌شود. همچنین مسوولان بیمه اعلام کرده‌اند که کسب‌و‌کارهای اینترنتی که بیمه بوده‌اند در صورت خسارت، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

خسارت وارده به کسب‌وکارها چقدر است؟

به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان صنعت  ، در این میان، بر اساس اطلاعاتی که در پایگاه سامانه نظام صنفی رایانه‌ای کشور منتشر شده است و به گفته محسن عامری- دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی- حجم بازار اینستاگرام ۴۰ هزار میلیارد تومان درسال برآورد می‌شود و دو میلیون و ۴۰۰ هزار کسب‌وکار در این شبکه حضور دارند. همچنین وب‌سایت جهانی «نت بلاکس» مدعی شد که قطعی اینترنت در ایران ساعتی ۵/۱ میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی به ایران وارد می‌کند که این یعنی روزانه هزار میلیارد تومان به کسب‌و‌کارهای اینترنتی و اقتصاد کشورمان خسارت وارد می‌شود. البته فعالیت نت‌بلاکس مربوط به وضعیت اینترنت در کشورهاست و مبنای محاسبه بازار اقتصادی در این آمار نامشخص است.
گزارش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران از تاثیر محدودیت‌ها و قطع اینترنت بر کسب‌وکارها نشان می‌دهد تا ۱۷ مهرماه، بیش از ۴۱ درصد شرکت‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست داده‌اند و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشته‌اند.

امکان جبران نیست ولی امکان تسهیل‌گری وجود دارد

در همین خصوص حسین اسلامی رییس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت: ما در نظام صنفی رایانه‌ای تهران یک نظرسنجی با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت انجام دادیم و برآوردی از میزان خسارت‌ها انجام شد. این خسارات چون معنوی و مادی است قاعدتا امکان جبران ندارد. ولی امکان تسهیل‌گری، همراهی و حمایت وجود دارد و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم. او ادامه داد: همچنین چند نوع از این تسهیلات را می‌توان از مسوولان درخواست کرد. یک نوع آن موضوعات مرتبط با مالیات و بیمه است، یعنی هم بخشودگی و هم زمان دادن بیشتر است. راه‌حل این است که آن چیزی که در حالت عادی رخ داده است در حال حاضر با زمان‌دهی بیشتری انجام شود. به عنوان مثال اگر ما ۳ ماهه گزارش‌های مربوطه را ارسال می‌کردیم در حال حاضر یک یا دو ماه به ما فرصت بیشتری دهند.

خسارات قطعی این روزهای اینترنت به مراتب بدتر از زمان کرونا است

اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: یک بخشی از موضوعات باید به شکل پرداخت تسهیلات باشد. خسارات قطعی اینترنت که در این روزها شاهد آن هستیم به مراتب بدتر از اتفاقات و خساراتی است که در زمان بیماری کرونا شاهد آن بودیم. بنابراین بهتر است حجمی از تسهیلات به شرکت‌های کوچک که آسیب‌های زیادی را شاهد بودند و حتی در پرداخت حقوق هم دچار مشکل شده‌اند، داده شود. همچنین به شرکت‌های بزرگ بر اساس نیازمندی‌هایی که دارند تسهیلاتی تمهید شود.

دسترسی آزاد به اینترنت باید تضمین شود

او ادامه داد: واقعیت این است که دسترسی آزاد به اینترنت باید تضمین شود. دسترسی آزاد به اینترنت زیرساخت اقتصاد دیجیتال است. امیدواریم همان‌گونه که با شرایط خاص امنیتی این دو پلتفرم مسدود شدند با رفع این شرایط اینستاگرام و واتساپ به حالت قبلی خود برگردند. وی در ادامه گفت: این نکته که کسب‌وکارها نباید در این پلتفرم‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردند، بسیار اشتباه است. حتی اگر قرار است ممنوعیت و محدودیتی ایجاد شود باید قبل از اینکه کسب‌وکارها و افراد در این پلتفرم‌ها سرمایه‌گذاری و حضور پیدا کنند، اعلام شود.
به نظر می‌آید حتی از منظر حقوقی، حقی بر این دوستانی که کسب‌و‌کارهای خودشان را در این پلتفرم‌ها تشکیل داده‌اند، ایجاد شده که ما نمی‌توانیم این حق را به این راحتی انکار کنیم. همچنین این کسب‌و‌کار‌ها به شکل قانونی در این پلتفرم‌ها فعالیت می‌کردند و هیچ مشکل، تذکر و حکم مسدودسازی دریافت نکردند و به خاطر دلایل امنیتی مسدود شده است. بنابراین موضوعات امنیتی محدود به زمان است و هر زمان که شرایط مناسب شد باید به حالت قبلی برگردد. او افزود: حتی اگر نوع دیگری از این رفتارها قرار است صورت بگیرد باید همانند فرآیند طرح صیانت در مجلس به آن رای و حتما باید زمان دهند. جابه‌جایی کسب‌و‌کارها به این راحتی نیست. اعتمادی که از کاربران و افراد به وجود آمده دوباره به این راحتی به دست نمی‌آید.

از شرایط فعلی سوءاستفاده نکنیم

اسلامی در ادامه افزود: همچنین از نظر فنی قطعا زیرساخت‌های پلتفرم‌های داخلی جواب‌ده نیست.
حتی اگر جوابگو هم باشد حجم مخاطب ایرانی که در پلتفرم‌های خارجی بودند را ندارند و فاصله زیادی وجود دارد.
لذا حتی اگر این موضوع در مراجع قانونی هم تصویب شود حتما باید زمان‌دهی شود و بعد از آنکه زمان به پایان رسید، تحولات رخ دهد. اینکه بخواهیم از شرایط فعلی سوءاستفاده کنیم و تصمیماتی بگیریم که برای کسب‌وکارها ضرر و زیان به همراه دارد، قطعا مورد تایید نیست و ما به عنوان صنف مخالف آن هستیم.
وی در پایان گفت: در نهایت خواهش من این است که تا آسیب‌ها جدی‌‌تر نشده، اقدامی صورت گیرد. شرکت‌های بزرگ خسارات و آسیب‌های خودشان را دیرتر نشان می‌دهند و شرکت‌های کوچک با توجه به شرایط باعث شده تا در معرض نابودی قرار بگیرند. ما همین الان به یاری دوستان نیازمندیم. اینکه در یک زمان طولانی به آن رسیدگی شود، جوابگو نیست.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....