تاریخ انتشار : یکشنبه 11 مهر 1400 - 11:59
کد خبر : 62765

«روغن حیوانی» ظرفیت اقتصادی ایلام نیازمند برندسازی

«روغن حیوانی» ظرفیت اقتصادی ایلام نیازمند برندسازی

روغن حیوانی یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی در استان ایلام شناخته می شود که نیازمند بسته بندی و برندسازی است.  سیاه چادرهای عشایر ایلام همچون واحدهای تولیدی کوچک به شمار می رود که نقش مهمی در تامین فرآورده های دامی در استان،رونق تولید و اشتغال دارند. در بین تولیدات عشایر استان ایلام روغن حیوانی

روغن حیوانی یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی در استان ایلام شناخته می شود که نیازمند بسته بندی و برندسازی است.

 سیاه چادرهای عشایر ایلام همچون واحدهای تولیدی کوچک به شمار می رود که نقش مهمی در تامین فرآورده های دامی در استان،رونق تولید و اشتغال دارند.

در بین تولیدات عشایر استان ایلام روغن حیوانی یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی این قشر است که کیفیت این محصول باعث شده به سایر استان های کشور نیز ارسال و به فروش برسد.

روغن حیوانی کلمه ای آشنا در بین عشایر استان ایلام به قدمت بلندای زاگرس است که به دست زنان باسخاوت عشایر تولید می شود و  طرفداران زیادی نیز دارد.

در حالی که روغن حیوانی به عنوان یکی از اصلی ترین تولیدات عشایر استان یاد می شود که نبود برنامه ریزی درست از سوی مسئولان و عدم بسته بندی و برندسازی این محصول مهم اقتصادی را در انزوا قرار داده است.

در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم روغنی حیوانی از ۲۵۰ هزار تومان تا ۳۵۰ هزار تومان(بستگی به کیفیت) به فروش می رسد، متاسفانه اکثر اوقات این محصول به اسم استان های دیگر  وارد بازار می شود.

در کنار همه این ظرفیت های اقتصادی روغن حیوانی، نبود صنایع تبدیلی در این حوزه باعث شده تا این محصول با کمترین سود و با نام و نشانی قریب توسط دلالان راهی بازار مصرف شود

روغن حیوانی توسط دلال ها خریداری می شود
به گزارش اقتصاددان به نقل از بازار  ،    یکی از دامداران عشایری  اظهار داشت: نزدیک به ۱۵۰ راس گوسفند دارم که از محل فروش شیر، ماست، پشم به خصوص از روغن حیوانی برای امرار معاش زندگی استفاده می کنیم.

اگر شرکت های بسته بندی در این خصوص ایجاد شود، مقدار زیادی از سود حاصل از فروش این محصول با ارزش به قشر عشایر و زحمتکش نیز تعلق می گیرد

محمد نادی افزود: یکی از تولیدات دامی مهم عشایر استان ایلام روغن حیوانی است که بسیاری از مردم از این تولید عشایری استفاده می کنند اما متاسفانه این محصول تولیدی دلالان به قیمت بسیار ناچیز از عشایر خریداری می کنند و با قیمت بسیار هنگفتی در استان های دیگر می فروشند.

«روغن حیوانی» ظرفیت اقتصادی ایلام نیازمند برندسازی

وی گفت:اگر شرکت های بسته بندی در این خصوص ایجاد شود، مقداری زیادی از سود حاصل از فروش این محصول با ارزش به قشر عشایر و زحمتکش نیز تعلق می گیرد.

تولید سالانه ۴۵۶ تن روغن حیوانی در ایلام
مدیرکل امور عشایری ایلام  اظهار داشت: ارزش اقتصادی تولیدات عشایر سالانه بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

فرشاد یاسمی افزود: عشایر استان ایلام با وجود یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سالانه ۴۶۵ تن روغن حیوانی تولید می کنند.

 نیاز اصلی عشایر بحث فروش محصولات است، با ایجاد صنایع تبدیلی در این حوزه هم می توان به اشتغالزایی رسید و هم سفره زیبای عشایر را پررنگ تر و شیرین تر کرد

وی تصریح کرد: ارزش تولید سالانه روغن حیوانی در استان ایلام سالانه بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان است که می توان با ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی بخش زیادی از این ارزش اقتصادی را نصیب عشایر کرد.

«روغن حیوانی» ظرفیت اقتصادی ایلام نیازمند برندسازی

وی با اشاره به اینکه نیاز اصلی عشایر بحث فروش محصولات است، تصریح کرد: با ایجاد صنایع تبدیلی در این حوزه هم می توان به اشتغالزایی رسید و هم سفره زیبای عشایر را پررنگ تر و شیرین تر کرد.

یاسمی تصریح کرد: ۱۱ درصد جمعیت استان شامل ۶۰ هزار نفر را عشایر تشکیل می دهند که محل اصلی امرار معاش آنها فروش فرآورده های دامی است.

سهم ۲۵ درصدی عشایر ایلام در اشتغال استان
وی با اشاره به نقش مهم عشایر استان ایلام در رونق تولید و اشتغال در استان، افزود: قشر عشایر ۲۵ درصد از اشتغال کل استان را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور عشایری ایلام عنوان کرد: یکی از مشکلات جامعه عشایر استان ایلام بحث خرید دام مازاد عشایر است که با هماهنگی های به عمل آمده از هفته آینده مشکل افزایش خرید توسط شرکت پشتیبانی امور دام حل و ۸۵ هزار راس دام عشایر خریداری خواهد شد.

عشایر قشر مولد و فعال و تولیدکننده جامعه هستند اما این سخنان نباید تنها در قالب شعار و حرف باقی بماند بلکه باید برای عملی کردن این شعارها حمایت‌هایی صورت گیرد که در زندگی آنان اثرگذار باشد.

استان ایلام به لحاظ شرایط اقلیمی و بهره مندی از طبیعتی بکر و چهار فصل، از ویژگی لازم برای توسعه صنعت دامپروری و تولید فرآورده های دامی با کیفیت برخوردار است.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....