تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 مهر 1400 - 11:46
کد خبر : 63080

از معاملات الگوریتمی تا شائبه دستکاری

از معاملات الگوریتمی تا شائبه دستکاری

 بورس به کدام خبرها واکنش می دهد؟ به گفته کارشناسان اعلام نرخ گاز شهریور ماه و موضع گیری رئیس سازمان بورس اوراق بهادار نسبت به معاملات الگوریتمی باعث صعودی شدن بورس خواهد شد اگرچه شائبه دستکاری معاملات همچنان مانع رشد است.  بورس ایران کاملا واکنشی شده است و گویا هیچگونه تحلیلی بنیادی و تکنیکالی در

 بورس به کدام خبرها واکنش می دهد؟

به گفته کارشناسان اعلام نرخ گاز شهریور ماه و موضع گیری رئیس سازمان بورس اوراق بهادار نسبت به معاملات الگوریتمی باعث صعودی شدن بورس خواهد شد اگرچه شائبه دستکاری معاملات همچنان مانع رشد است.

 بورس ایران کاملا واکنشی شده است و گویا هیچگونه تحلیلی بنیادی و تکنیکالی در بورس تاثیر ندارد، زیرا در ماه های گذشته دیده ایم برخی نمادها با وجود اینکه سودسازی دو یا چند برابری نسبت به گزارش های سه ماهه و شش ماهه سال گذاشته داشته اند بازهم روندی نزولی را دنبال کرده اند و هیچ کدام از تحلیل گران بازار نگاه مثبتی به این موضوع ندارد و برخی از آنها معتقدند که بورس دستکاری می شود یا اینکه حقوقی ها بدون در نظر گرفتن منافع سهامداران خرد به دنبال کاهش قیمت سهام برای مفت خری هستند. با این حال اعلام نرخ گاز شهریور ماه و موضع گیری رئیس سازمان بورس اوراق بهادار نسبت به معاملات الگوریتمی پیش بینی می شود بازار در مدت کوتاهی صعودی خواهد شد.

یک کارشناس بازار درباره واکنش بورس به خبرهایی که این روزها از سوی سازمان بورس منتشر شده است، گفت: دو تا از ابهامات پیرامونی بازار تقریبا حل و فصل شده است؛ نخست بحث نرخ گاز پتروشیمی هاست که براساس گزارش شهریور ماه افزایش متناسب با ذهنیت اهالی بازار نداشته و دومی مربوط به محدودیت سازمان برای معاملات الگوریتمی بوده که از سوی رئیس سازمان شفاف سازی شده است.

در حال حاضر زمزمه حذف کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی تا پایان سال نیز محرک خوبی برای بازار است و حالا باید دید که حقوقی ها و بازارگردان ها اجازه رشد قیمت سهام را می دهند یا خیر؟ زیرا در ماه های گذشته برخی بازارگردان ها و حقوقی ها تنها به دنبال نوسانگیری بوده اند

رضا روحی با بیان اینکه نرخ نفت و سایر کامودیتی ها هم در محدوده مناسبی است، افزود: معاملات بورس کالا هم از رونق مناسبی برخوردار است و گپ ایجاد شده بین دلار نیمایی و آزاد نیز باید تا حدی جبران شود که براساس تحلیل حساسیت اغلب شرکت ها در افزایش سودآوری موثر است و در حال حاضر زمزمه حذف کامل ارز ۴۲۰۰ تومانی تا پایان سال نیز محرک خوبی برای بازار است و حالا باید دید که حقوقی ها و بازارگردان ها اجازه رشد قیمت سهام را می دهند یا خیر؟ زیرا در ماه های گذشته برخی بازاگردان ها و حقوقی ها تنها به دنبال نوسانگیری بوده اند و عملا برخی نمادها در حالی که شاخص کل رشد داشته نه تنها رشندی نداشته اند بلکه نسبت به سه ماه قبل افت بازدهی هم داشته اند.

نرخ گاز سوخت شرکت‌های پتروشیمی‌که ۳۰ درصد نرخ خوراک‌ آنها است، ۱۱۲۱ تومان در شهریورماه اعلام‌ شده با این احتساب و با توجه به نرخ دلار نیمایی ۲۳ هزار تومانی، نرخ گاز خوراک شهریور ماه ۱۶.۳ سنت است

  به گزارش اقتصاددان به نقل از بازار   ،  او با نگاهی به تاثیر اعلام نرخ گاز صنعت پتروشیمی در شهریور ماه اظهار کرد: نرخ گاز سوخت شرکت‌های پتروشیمی‌ که ۳۰ درصد نرخ خوراک‌ آنها است، ۱۱۲۱ تومان در شهریورماه اعلام‌ شده با این احتساب و با توجه به نرخ دلار نیمایی ۲۳ هزار تومانی، نرخ گاز خوراک شهریور ماه ۱۶.۳ سنت است. با اعلام این نرخ ابهام وجود سقف ۱۳ سنتی برای گاز خوراک با توجه به رشد قیمت جهانی گاز ۴ هاب تعیین کننده برطرف شد.

واکنش موقت بورس به اخبار

همچنین حمید میر معینی کارشناس بازار سرمایه  با اشاره به نوسان اخیر شاخص کل بورس گفت:  در حال حاضر بازار سرمایه به اخباری اقتصادی واکنش نشان می دهد و سرمایه گذاران برمبنای آن برای آینده تصمیم گیری می کند، اما در کوتاه مدت روند بازار تحت تاثیر این خبرهاست و حتی این خبرها برآوردها نسبت به آینده را تغییر می دهد، به همین دلیل معاملات بورس بر اساس برنامه های آتی انجام می شود.

ورود نقدینگی در سال جاری مانند تجربه سال ۹۹ نیست به همین دلیل بازار هیجان و صف های خرید قبلی را تجربه نخواهد کرد به همین دلیل روند بازار قابل مقایسه با قبل نیست

حمید میر معینی با بیان اینکه روند بازار به صعود قبل از سال ۹۸ برگشته است، تصریح کرد:  در شرایط کنونی پیش بینی می سود که برخی نمادها قله های قبلی خود را تصاحب کنند اما برخی دیگر از نمادها درجا خواهند زد یا رشد کمی خواهند داشت، زیرا ورود نقدینگی در سال جاری مانند تجربه سال ۹۹ نیست به همین دلیل بازار هیجان و صف های خرید قبلی را تجربه نخواهد کرد به همین دلیل روند بازار قابل مقایسه با قبل نیست.

او افزود: دولت و سیاست گذاران باید با حمایت از بازار به دنبال حفظ اعتماد سرمایه گذاران به بازار باشند، در غیر اینصورت بی اعتمادی از بازار می تواند منجر به نابسامانی سایر بازارها هم شود. بنابراین دولت باید از سیاست گذاری هایی همچون قیمت دستوری که منجر به آسیب به بورس می شود خودداری کند.

براساس این گزارش بازار به همان شکلی در آمده که قبل از  تحریم ها بود. ‌ امروز سهام را در صف خرید می خرند و فرداش در منفی مشتری ندارد. ‌ اما تفاوت مهم با آن موقع واگرایی شرایط بازار با تورم موجود در جامعه است. در خیلی از صنایع شاخص PPI یا همون تورم تولید کننده به رقم های عجیب غریبی رسیده است، این تورم به تدریج به مصرف کننده هم منتقل می شود و در این شرایط وجود شرکت هایی با ارزش بازارهای عجیب و غریب  یا تعداد زیادی سهم با p/s ۱ واحدی و حتی پایین تر توجیهی ندارد به همین دلیل جز دستکاری کلی بازار موضوع دیگری نمی تواند مطرح باشد.

با این حال پیش بینی می شود که دوره تحولات اقتصادی در ایران در یکی دو سال پیش رو به شدت کوتاه تر از سال های قبل خواهد بود حتی اگه همین فردا ایران و آمریکا به برجام برگردند، بازهم این بازار نسبت به سایر بازارها مثبت تر خواهد بود.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....