شاخص کل در اردیبهشت و خرداد ریزش نسبی داشته است. اما شاخص هم وزن روند متفاوتی را پشت سر گذاشته است. آیا نماگرهای بورس دچار واگرایی شدهاند؟
شاخص کل در اردیبهشت و خرداد ریزش نسبی داشته است. اما شاخص هم وزن روند متفاوتی را پشت سر گذاشته است. آیا نماگرهای بورس دچار واگرایی شدهاند؟
اقتصاددان: شاخص کل بورس تهران پس از صعود در ماههای اسفند و فروردین، از نیمه اردیبهشت وارد چرخه اصلاح و تعدیل شد و این روند را تا نیمه خرداد ادامه داد.
شاخص کل تا نیمه اردیبهشت تا کانال ۲٫۵ میلیون واحدی بالا رفت اما پس از آن روند ریزشی پیدا کرد، به طوری که اردیبهشت را در کانال ۲٫۳ میلیونی به پایان برد، یعنی همان محدودهای که در پایان فروردین به آن رسیده بود.
شاخص کل در اردیبهشت ماه ۰٫۹ درصد -به میزان ۲۱ هزار واحد- ریزش کرد و تا نیمه خرداد نیز افت ۲۳ هزار واحدی معادل یک درصد را پشت سر گذاشته است. شاخص در خرداد نوسانات زیادی داشت و حوالی مرز ۲٫۳ میلیونی حرکت کرد.
این در حالیست که شاخص در اسفند ۲۸ درصد و در فروردین ۱۸٫۵ درصد رشد کرده بود. شاخص هم وزن نیز در اسفند ۲۳ درصد و در فروردین ۳۰ درصد صعود کرد.
واگرایی دو نماگر اصلی
برخلاف شاخص کل، برایند تغییرات شاخص هم وزن در دو ماه اخیر مثبت بوده است. شاخص هم وزن پس از جهش قابل توجه در ماههای اسفند و فروردین، در اردیبهشت نیز بیش از ۳ هزار واحد -معادل ۰٫۴ درصد- رشد کرد و تا نیمه خرداد نیز رشد ۰٫۹۵ درصدی -معادل ۷ هزار و ۲۳۹ واحد- داشته است.
بنابراین میتوان گفت شاخص هم وزن که نماگر کلیت بازار است نسبت به شاخص کل که متأثر از نمادهای بزرگ و شاخصساز است، واگرایی داشته است. روند مثبت شاخص هم وزن نشان میدهد که با وجود افت ارزش معاملات و خروج پول حقیقی، همچنان بازار به سمت بالا حرکت میکند.
ارزش معاملات نیز در خرداد افت محسوسی پیدا کرد. در مجموع ۹ روز معاملاتی خرداد، ارزش معاملات خرد ۹۶ هزار و ۲۲۴ میلیارد تومان بود که به طور متوسط روزانه ۱۰ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین ۱۷ هزار و ۷۶۱ میلیارد تومانی اردیبهشت ماه افت ۴۰ درصدی داشته است.
/پ