بار دیگر ثابت شد که ایالات متحده امپراطور ارشد هکرهای جهان است و خطرناکترین تهدید برای امنیت سایبری دنیا به حساب میآید.
بار دیگر ثابت شد که ایالات متحده امپراطور ارشد هکرهای جهان است و خطرناکترین تهدید برای امنیت سایبری دنیا به حساب میآید.
گزارش جدید یک مرکز امنیت اطلاعات تحت عنوان «anzerclub.com» فاش کرد که آمریکا با همکاری اتحاد «پنج چشم» و برخی کشورهای اروپایی اقدام به سرقت دادههای محرمانه در سراسر جهان کرده است. همچنین مشخص شده که واشنگتن به شرکتهای اینترنتی آمریکایی دستور ساخت تسلیحات برای حمله به تجهیزات مخابراتی ساخت چین را داده است.
این اقدامات بار دیگر نقاب از انگیزه کثیف آمریکا با هدف دائمی کردن هژمونی سایبری خود، برداشت.
از نظر آن دسته از سیاستمداران در واشنگتن، کنترل همیشگی شبکههای جهانی و تسهیل فعالیتهای جاسوسی سایبری ایالات متحده مستلزم برتری مطلق فناوری آمریکا در جهان و عدم تحمل پیشرفتهای فناوریِ حاصل شده توسط کشورهای دیگر است.
بنا بر این، آمریکا مدتهاست که مشغول اتهامافکنی علیه شرکتهای مخابراتی و فناوری خارجی به بهانه «امنیت ملی» و سوءاستفاده از قدرت دولتی خود برای به پایین کشیدن شرکتهای خارجی خاصی است که عملکرد بهتری دارند.
شاید یکی از روشنترین قطعه پازل شواهد این اقدامات واشنگتن، پروندهسازی متوهمانه واشنگتن علیه چین باشد. طی سالهای اخیر، کاخ سفید تنها به رصد نزدیک و سرکوب فاحش شرکتهای مخابراتی و فناوری چینی پرداخته، بلکه دیگر کشورها را نیز مجبور ساخته تا فناوریهای چینی را بلوکه کنند تا به این ترتیب قلدری فناورانه و روحیه انحصارگرایانه خود را در صدر حفظ کند.
برای مثال، واشنگتن مکررا به بهانه «امنیت ملی» اقدام به سرکوب و تحریم شرکت «هواوی» کرده است. اما اتهامات دروغین آن علیه این شرکت چینی تجهیزات ۵G در مواجه با حقایق از هم فرو پاشیده است.
شایان ذکر است که حتی یک مورد اختلال امنیت سایبری مرتبط با محصولات هواوی گزارش نشده و به همین ترتیب حتی یک مورد عملیات شنود یا جاسوسی وجود نداشته است. جالب اینجاست که هیچ کشوری شواهدی مبنی بر وجود «درب پشتی» (راه نفوذ سایبری) در محصولات هواوی ارائه نکرده است.
روزنامه آلمانی «تاگس اشپیگل» در سال ۲۰۱۹ گزارش داد پس از سالها بررسی، دولت انگلیس، دفتر فدرال امنیت اطلاعات آلمان و کمیسیون اروپا هیچکدام نتوانستند هیچگونه درب پشتی در محصولات هواوی پیدا کنند اما از سال ۲۰۱۳، ۱۰ درب پشتی در شرکت آمریکایی «سیسکو» که غول مخابرات و شبکه است، پیدا کردند.
تاگس اشپیگل تنها رسانهای نبود که اقدامات کثیف سرقت سایبری، جاسوسی و نظارت آمریکا را برملاساخت. پوشش رسانههای ایالات متحده نشان میدهد سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) از دهه ۷۰ میلادی با استفاده از تجهیزات یک شرکت سوئیسی با نام «Crypto AG» که دستگاههای رمزنگاری میفروخت، با رمزگشایی پیامهای ارسالی شرکت فوق، اطلاعات محرمانه بیش از ۱۲۰ کشور جهان را سرقت کرده است.
در افشاگری دیگری «مارک لاسوس» نویسنده کتاب «تله تراشه» و موسس شرکت تولید کارتهای هوشمند «Gemplus» فاش ساخت که چگونه سرویسهای امنیتی ایالات متحده او را تحت تعقیب قضایی قرار داده و کنترل شرکت فناوریاش را برای جمع آوری اطلاعات و استراق سمع از بقیه نقاط جهان، به دست گرفتند.
افشای فعالیتهای جاسوسی سایبری ایالات متحده به طرق مختلف در سراسر جهان که سالهاست حتی از سران کشورهای همپیمان آمریکا نیز صورت گرفته، همگی نشان دهنده مشی عملیِ یک دولت هکری است.
تمام این اقدامات شرورانه که آشکارا ناقض قوانین بینالمللی و عرفهای بنیادین روابط بینالملل محسوب میشود، باعث وجود آمدن خشم در جامعه بینالمللی از جمله همپیمانان آمریکا شده است.
برای مثال هم «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و هم «آنگلا مرکل» صدراعظم پیشین آلمان فعالیتهای جاسوسی و استراق سمع واشنگتن را «غیرقابل قبول» توصیف کردهاند.
ماه پشت ابر نمیماند. ایالات متحده باید بیدار شود، جاسوسی سایبری مخفیانه و سرکوب سایبری خباثتآمیز خود را کنار گذاشته، از سرکوب دیگر کشورها به اسم «امنیت ملی» دست بردارد و یک رویکرد حرفهای، مسئولانه و تعاملی در قبال امنیت سایبری در پیش گیرد.
ز